Najdražji avtodom na svetu.To pa je prestiž

ronna

Na tržišču se je pojavil sodobni avtodom, za katerega boste morali odšteti 2,17 milijona evrov. Avstrijsko podjetje Marchi Mobile je krivec za dobrih 12 metrov dolgo palačo na kolesih, ki se imenuje eleMMent palazzo. Vozilo, ki spominja na vesoljsko ladjo, ima velikansko spalnico z ogromnim televizorjem, luksuzno kopalnico, ločeno stranišče, sprejemnico in šofersko kabino s posteljo. Na voljo sta tudi talno gretje in bar. Vozilo lahko po želji opremimo tudi z internetom, delujočim kaminom, videonadzorom in s satelitsko televizijo. Da bi bila nočna vožnja varnejša, je prebarvano s posebno barvo, ki se sveti v temi.

Ob boku se lahko razširi

Najbolj očarljiva lastnost vozila je zagotovo tako imenovana nebesna panorama, saj se s pritiskom na gum odprejo zaslonke zastekljenega stropa in štetje oblakov se lahko začne. Tudi pod pokrovom ima vozilo veliko pokazati. Motor lahko proizvede 510 konjskih moči, ki lahko 20-tonsko vozilo poženejo do hitrosti 150 kilometrov na uro. Tako učinkovitost velja pripisati tudi izjemni aerodinamični obliki. Skupna bivalna površina znaša 40 kvadratnih metrov, vanjo je vključenih tudi 20 dodatnih kvadratov, saj se parkirano vozilo ob boku lahko razširi.


Vrtoglava cena avtodoma je seveda zgolj izhodiščna. V podjetju zagotavljajo, da bodo ustregli prav vsaki želji morebitnih strank. Če bodo te želele, da avtomobil prekrijejo z diamanti, jim bodo z veseljem ustregli. Poglej si video in še več slik spodaj.

Fotogalerija

Smo ti všeč?


x Zapri