Brezdomka je zajokala v njenem naročju. Poglej zakaj

ronna

Preberi si, zakaj je brezdomka objela punco in zajokala v njenem naročju. Vse to zaradi male geste, ki pa je njej pomenila ogromno.

Mlada punca z imenom Karmen je večerjala s svojim fantom v bližnji restavraciji s hitro prehrano. Medtem ko je uživala v svojem obroku, je zagledala brezdomko, ki je goste v lokalu prosila, če ji pustijo ostanke od obroka in ga namesto da ga vržejo v smeti odstopijo njej. Karmen je le nemočno opazovala, kako so brezdomko en za drugim zavrnili vsi in srce se ji je zlomilo. 

Svojemu fantu je rekla, da če preden zapustita restvracijo še enkrat zagleda brezdomko, da ji odstopi svoje ostanke. "Ko sem želela vržti v smeti ostanke piščanca in krompirja sem zaslišala tih glas, ki me je vprašal če mi je ostalo kaj hrane. Obrnila sem se in zagledala njo, brezdomko." je zapisala Karmen na svojem Facebook profilu. Kot se je Karmen malo prej sama sebi zaobljubila, je to tudi storila in ji podarila ostanek obroka.

Toda nekaj ji še vedno ni dalo miru.

" Dolgo sem premišljevala ali naj objavim to fotografijo ali ne, toda na koncu sem se vseeno odločila da jo objavim z namenom, da bi ljudje, posebej v tem času čutili hvaležnost do hrane, kajti mnogo ljudi nima te možnosti.

"Potem, ko sem ji odstopila ostanke svojega obroka, sem še vedno čutila globoko v sebi, da je to premalo in da si zasluži več kot le mojih ostankov. Zato sem se odločila, da ji kupim in podarim cel obrok. Ko sem naročila obrok, sem zaposlenim povedala, da naj jo pustijo na miru da poje obrok do konca in da naj je ne vržejo iz restavracije, kakor so najprej hoteli.

Na obrazih nekaterih sem že takoj videla neodobravanje tega  dejanja in zgražanje.

"Ko se je že dvignila in želela zapustiti restavracijo sem jo ustavila in ji ponudila cel obrok. Izraz na njenem obrazu je povedal vse. Nikoli v življenju nisem doživela take hvaležnosti, kot od te neznane brezdomke. Objem, ki mi ga je podarila, je bil tako čustven in poln hvaležnosti, da se tega ne da opisati. Od sreče in hvaležnosti je začela jokati in tudi mene se je dotaknilo globoko v srce."

Naslednjič torej, ko vidite brezdomca premislite dvakrat preden obsojate, kajti niso vsi brezdomci slabi ljudje ali odvisniki od drog. Mnogo se jih znajde na cesti zaradi drugih stvari in ne po lastni krivdi. Tudi ti nikoli ne veš, kaj ti prinese prihodnost, zato bodi hvaležen za to kar imaš in spoštuj ostale, ki tega nimajo.

 

Fotogalerija

Smo ti všeč?


x Zapri