Smo postali sužnji prenosnih naprav ?

ronna

Kamorkoli in kadarkoli se obrneš naokrog, ljudje s telefonom v roki. Ti je ta prizor kaj znan? Smo postali bolni in zasvojeni z lastnimi napravami?

Spodnje ilustracije prikazujejo stanje današnje družbe. Saj ne da bi zdaj trdili, da so moderne tehnologije, kjer prednjačijo mobilni telefoni slabi za družbo, kajti poenostavijo veliko stvari in nam omogočajo, da naredimo dosti več stvari, kot smo nekoč, ko še ni bilo teh naprav. 

Želimo le opozoriti na to, da smo jih začeli uporabljati prekomerno in da so nam postali vodilo življenja. Namesto druženja s prijatelji v resničnem svetu, se raje z njimi pogovarjamo doma iz naslonjača. 

Avtorica ilustracij, ki jih lahko vidiš spodaj so delo Jean Jullien, ki je postala znana po zadnjih terorističnih napadih v Parizu, kajti prav njena slika (Eiffelov stolp narisan v povezavi z znakom za mir) je postal zaščitni znak za te napade.

 

Poglej si slike spodaj in se tudi sam pri sebi vprašaj, ali ne uporabljaš preveč časa telefon, tablice in druge naprave, namesto da bi ta čas izkoristil za druženje z osebami, ki ti kaj pomenijo.

Fotogalerija

Smo ti všeč?


x Zapri