Zakaj ne smete piti kave na prazen želodec zjutraj?

Miha G

Greh marsikaterega posameznika. Ampak...


 

Dosti ljudi nima zajtrka ampak namesto tega pije kavo in gre na delo. Tudi jaz sem tako delal dokler mi ni trmasta bolečina v trebuhu spremenila življenje. Vse od tistega časa vem, da nesmem Torej ne pijte zjutraj kave na prazen želodec. Pojejte karkoli vendar ne pijte kave na prazen želodec. Nivo kortezola nam hitro naraste od katerega je težko okrevati.

 

Ta črna pijača katera je znana po antioksidantih je zelo zdrava ampak so tudi omejitve ob njenem uživanju. Tisti, ki imajo probleme z želodčno kislino ne smejo pod nobenim pogojem piti kave na prazen želodec. Črna pijača zviša želodčno kislino in nam lahko razje želodec.

Poleg tega nam nam kava zviša kortizol, ko jo popijemo na prazen želodec in traja nekaj časa, da se nam spet normalizira. Zaužita kava na prazen želodec nam lahko povzroči otekline, slabost in bruhanje.

Mleko ali kokosovo mleko?

Če ne morete imeti zajtrka lahko pijete kavo z mlekom ali kokosovim mlekom. To je lahko zelo koristno za telo saj dobimo potrebne kalorije za zajtrk in vam lahko prizanese vaš želodec.

Še ena koristna ideja!

Če želite uravnovesiti grenek okus kave dodajte cimet v kavo. To bo naredilo kavo manj grenko.

vir: facebook.com

 

 

 

 

Smo ti všeč?


x Zapri