Univerza ustvarila sobo za jok, za vse študente, ki se pripravljajo na izpite

Miha G

Izpiti in šola so stres 😉

Univerza ni samo fizično mesto. Za mnoge je to ena od najboljših stopenj njihovega življenja. Nekaj let, v katerih doživljajo nekaj svobode, zrelosti in odgovornosti, hkrati pa obstaja določen kaos. Mnogim manjkajo ta leta in ko je konec resnično cenijo tista leta, ko ni bilo toliko skrbi in se je bilo tako enostavno družiti. Toda na univerza ima tudi drugo stran . V času izpitov so knjižnice napolnjene in je bolj sproščeno vzdušje, v katerem dijaki dajo vse od sebe za nadaljevanje študija.

Na vsaki univerzi imamo lahko stres. Toliko, da so v knjižnici Univerze v Utahu namestili kabino. To je temna omara s plišastimi živalmi, namenjena študentom, da se tam zataknejo in spustijo solze.

Obstajajo tudi številna navodila, ki bi jih morali upoštevati učenci, če želijo uporabiti kabino: "Ta prostor je zasnovan tako, da lahko učenci, ki se študirajo za zaključne izpite, imajo lahko 10-minutne počitnice ". Obstajajo tudi nekatera pravila:

- pred vstopom na vrata potrkatje

- samo ena oseba naenkrat

- ne bodite več kot 10 minut v notranjosti kabine

- izklopite luči in časovnik, ko zapustite

- uporabite #cryclosetuofu na socialnih omrežjih

 

Ta stojnica je postala priljubljena zaradi socialnih mrež in obstajajo nekateri ljudje, ki so se spraševali, ali bi univerze morali uporabiti za te vrste izumov. Isti uporabnik, ki je naložil fotografijo, je želel pojasniti, da je kabina del projekta številnih študentov in da v nobenem primeru center ni vložil denarja v gradnjo.

In izven dejstva, da lahko služi kot izhod v sili v trenutkih največjega preobremenjenosti, kabina deluje tudi kot "varen prostor", v katerem se lahko učenci zavzemajo za rasizem, homofobične ali seksistične akcije. Te vrste idej se širijo v akademskem svetu in se je nedavno v šoli v Canterburyju (Združeno kraljestvo) odprl "nevaren" prostor, v katerem bi študentje lahko razpravljali o bolj zapletenih temah, kot je Hitlerjev Mein Kampf . Čeprav je ta vrsta pobud povzročila nekaj govoric, nekateri menijo, da je bolje, da se soočijo s temi problemi v okolju spoštovanja in reda ter se tako izogibajo resnejšim konfrontacijam v razredu.

vir: Facebook.com

 

Fotogalerija

Komentarji

Komentiraj

Prijavi se ali komentiraj kot gost:
Smo ti všeč?


x Zapri